Vikportar för alla behov

FINDOOR vikportar är industriportar som är tillverkade för professionellt bruk. De är
slitstarka och så lätta att även en större port kan öppnas manuellt utan större ansträngning.

Punainen taitto-ovi
Hallin taitto-ovet

Hållbar

Vikporten tål hård användning från dag till dag, utan konstant underhåll. Den är ett utmärkt val för till exempel ladugården, brandstationen, flygplatsen, industribyggnaden och tvätthallen. Portbladsytan är belagd stålplåt och konstruktionen icke-vattenabsorberande isolering. Lyftande stålgångjärn håller den nedre tätningen hel och porten är lätt att öppna. Tätningarna som är tillverkade av EPDM-gummi tål våra nordliga extrema förhållanden. Vikporten kan vid behov förses med gångdörr/fönster alternativt EI30-brandklass eller säkerhetsklass 1 och 2.

Energieffektiv

FINDOORs vikport håller värmen året runt och ger besparingar i uppvärminskostnaderna. Tätningsytorna stänger effektivt ute fukt och utomhusluft. Hane-hona tätningarna mellan portbladen, och tätningarna vid dörrarnas kanter pressas tätt mot omfattningen och frigörs omedelbart  vid öppning. Slutresultatet är en tät och varm port med tätningar som håller i många år. Även vikportar med fönster är mycket täta, dock så blir portar som är helglasade inte lika energieffektiva.

Tumman harmaa taitto-ovi

Skräddarsydd och nästintill underhållsfri

Alla vikportar tillverkas vid vår egen fabrik helt i enlighet med kundens önskemål. Du får alltså en port i exakt den storlek och utformning som du önskar.

En så liten mängd rörliga delar som möjligt innebär en bekymmersfri och funktionssäker port. Efter monteringen håller vikporten enkelt i 20-30 år med minimalt underhåll. Ifall underhållsbehovet är mera frekvent, kan du även teckna ett serviceavtal och överlåta underhållet till oss.

Fråga våra experter om flera alternativ

Vikportarna är lätta och lätthanterliga vare sig de är manuella eller med motor. Alla vikportar kan förses med trådlös fjärrkontroll. Med hjälp av en fjärrkontroll kan man öppna eller stänga upp till 4 portar samtidigt. Dörrarna kan även utrustas med exempelvis fotoceller eller också kan de enkelt öppnas genom en knapp på väggen. 

Din nya vikport kan även utrustas fönster eller med helglas. Fönstren tillverkas i 2K-
värmeglaselement som är välisolerande och släpper igenom ljuset väl. De hålls klara i
årtionden. Helglasade vikportar tillverkas med en 50 mm tjock aluminiumstomme, och är utrustade med samma delar som en normal vikport. Helglasade vikportar är idealiska för användning i bilaffärer och brandstationer, där portarna behöver vara eleganta och inte får skymma sikten.

Varför FINDOOR?

Finsktillverkade

FINDOOR är Finlands ledande tillverkare av vikportar. Vår fabrik ligger i Norra Österbotten (10 mil söder om Haparanda), där vi årligen tillverkar cirka 2500 portar. Våra egna montörer installerar portarna och ser till att de fungerar klanderfritt. På så sätt får du garanterad FINDOOR-kvalitet, som är framtagen för att hålla för nordiskt proffsbruk.

Kvalitetsprodukter

Energieffektiva vikportar håller för hårt slitage i professionell miljö. De är solida, lätthanterliga och funktionssäkra, deras solering och täthet är bland de bästa på marknaden. Vi utvecklar ständigt våra produkter för att ännu bättre kunna möta våra kunders behov.

Skräddarsydd service

För att vi verkligen ska kunna förstå alla de egenskaper som våra kunder önskar att portarna skall ha, håller vi aktivt kontakt med våra kunder. Vi skräddarsyr funktioner och utseendet enligt dina specifikationer, portarna levereras flexibelt och snabbt enligt din tidtabell. Detta garanterar att du får en produkt som passar dina behov och som monteras på överenskommen leveranstid.

Effektiv verksamhet

Vi värdesätter en ärlig och rak verksamhet. Vi står stadigt bakom vår produktkvalitet och tar gärna till oss all feedback. Vi tar oss ivrigt an alla uppgifter – även de mera krångliga. Vi tar fullt ansvar för våra produkter. Därför är våra portar försedda med vårt telefonnummer, du kan enkelt kontakta oss i alla ärenden gällande porten.

Vikportar

FINDOORs vikportar som öppnas till sidorna, är konstruerade för att motstå hård användning och varierande väderförhållanden, utan att äventyra tillförlitligheten. Vikporten kan även levereras med motor, fönster eller helglas. En utmärkt port för lagerhallen, ladugården, brandstationen, industrihallen och tvätthallen.

Branddörrar

Från oss får du VTT brandtestade branddörrar i enlighet med dina egna kriterier. Vikportar fås med EI30-klassificering, ram- och skjutdörrar upp till EI120. Branddörrar kan även utrustas med portautomatik.

Ramdörrar

Letar du efter en tät, bekymmersfri och hållbar gång- eller dubbeldörr, som är enkel att öppna även under vintertid? FINDOORs funktionssäkra ramdörrar är idealiska för de krävande förhållandena inom till exempel jordbruket och industrin.

Skjutportar

En skjutport är ett bra alternativ till exempel för lättare hallbyggnader med mycket sidoutrymme. Våra lättkonstruerade skjutportar är enkla att använda och tillverkade i samma hållbara och högklassiga material som FINDOORs vikportar.

Ta kontakt

Postadress
Västra Strömvägen 9
791 46 Falun

Fabriken
Lieksentie 11
91100 Ii, Finland